Uniós támogatásból új komplex technológia-fejlesztés valósul meg Telephelyünkön

A projekt tartalma egyrészt új termék előállításhoz szükséges műanyagipari csúcstechnológiát képviselő technológiai gépsor beszerzése (alapgép + robot + előforma szerszám), mellyel lehetővé válik, mint beszállítónak, hogy új terméket (nagyobb űrtartalmú PET előforma) tudjunk előállítani, másrészt az új termék előállításának feltételeit megteremtő infrastrukturális (ÚJ PADLÓZAT + TÉRBURKOLAT + ENERGIELLÁTÁS KAPACITÁSÁNAK NÖVELÉSE) beruházás.

TECHNOLÓGIA-FEJLESZTÉS: 1 db KRUPP P50 típusú fröccsöntőgép, 1 db Unirobot 32-40 robot, hűtősorral és 1 db 32 bélyeges előforma fröccsszerszám. A berendezések olyan műanyagipari gépek, amely az EU-ban elérhető legfejlettebb technikát képviselik, a termékek gyártását kiváló minőségben biztosítják. Kedvező ár: a technológiai fejlesztéssel olyan új termék kerül előállításra, melyből nagy mennyiségre van szükség. Ezért az alapanyag a nagy mennyiség miatt kedvező áron beszerezhető. Pontos szállítás: Az új gépek, berendezések garantálják az egyre növekedő számú megrendelések időben történő teljesítésének betartását. Szakmai leírás: A berendezések granulátum formájú műanyag szemcsék feldolgozására alkalmasak. A műanyag granulátum megömlesztésével folyékony halmazállapotú ömledéket állítunk elő a fröccsegységben, amelyet ebben az állapotában a záróegységben, a felfogó lapokra felerősített szerszámba fröccsöntünk. A folyékony műanyag felveszi a szerszámüreg formáját, majd lehűtve ebben a rögzített alakban (végtermék) távolítjuk el a szerszámból. Fröccsegység: két hidraulikus fröccs-munkahenger. A keramikus fűtőtestek nagy teljesítményt adnak le és hosszú élettartalmúak. Hidraulika: A szivattyú elektromágneses állítóegységgel van ellátva. Vezérlés: EC100 A03 típusú mikroszámítógép, lapos színes TFT képernyővel.

Telephely energiaellátásának bővítéséhez szükséges 22/0.4 kV-os transzformátor:  A fejlesztés eredményeként megnövekedett géppark energiaigényét a jelenlegi az energiaszolgáltató tulajdonában lévő transzformátor már nem tudja ellátni. További kapacitás lekötése, többlet, már nem lehetséges. A korszerű, új és saját tulajdonú transzformátor telepítésével a jelenlegi kapacitás több mint a duplája lesz elérhető és az új technológia gépsor energiaellátása megoldottá válik. A mostani fogyasztást figyelembe véve évenként 3,5-4,5 millió forint megtakarítást is eredményez a beruházás.

HTC Superfloor padlókialakítás (1618,42 m2 összesen) – Gyártócsarnok (1013,75 m2), raktár (581,27 m2) és kazánház (11 m2): A technológia-sor az élelmiszeripar számára szükséges üdítős PET palackok előállításhoz gyárt előformát. A gyártáshoz elvárt higiéniai feltételeket a jelenlegi műgyanta padlózat a felsorolt helyiségekben nem teljesíti. Az új termék előállításhoz szükséges a pormentes padlózat kialakítása, mely lehetővé válik a beruházás keretében megvalósítandó HTC Superfloor padlózattal. Ezért a technológiai fejlesztést megelőzően, annak szerves részeként elengedhetetlenül szükséges az új padlózat kialakítása, melyen lehetővé válik az új gépsor üzembe állítása és feltételeknek megfelelő működtetése. A HTC Superfloor™ eljárással elkészült padló rendkívül hosszú élettartamú és annak karbantartási igénye abszolút minimális szinten tartható. Műszaki tartalom: Durva és finom csiszolás elkészítése pormentes csiszolási technikával. A betonfelületen található lyukak, hibák kijavítása a technológiának megfelelő glettanyaggal. A betonfelület HTC Hc16k anyaggal történő felületi felkeményítése. 4 fázis gyémánt szegmenses csiszolás. 4 fázis gyémánt szegmenses polírozás. Beton felület polírozása után HTC stain protecion Aqua olaj és vegyszerálló impregnálás. Nagyfordulatú polírozógéppel polírozás.

TÉRBURKOLAT KIALAKÍTÁSA 1930 m2-en: Az új termékek által jelentős mennyiségben megnövekedet termék volumen megrendelők felé történő elszállítása és a megnövekedett nyersanyagigény hatékony és gyors beszállítása, valamint az új termékek sérülésmentessége az új, korszerű térburkolat nélkül nem lehetséges. Az új termék előállításához elengedhetetlenül szükséges a megfelelő, rendeletetését hatékonyan betöltő TÉRBURKOLAT kialakítása. A telephely udvarának jelenlegi burkolat betonból készült. Sok helyen feltört, a teherautók és a targoncázás hatására. A feltört betonon, a munkavégzés során keletkező por, folyamatosan szennyezi a kész termékek csomagolását berakodásuk során, valamint jelentős számban fordulnak elő a berakodás nehézségeiből adódó terméksérülések.

Projekt menedzser: Kancsár Zoltán, mint a pályázó vállalkozás ügyvezetője a Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolán szerzett diplomát Kecskeméten 1992-ben, majd az Euro Contact Businnes Schoolt végezte el Budapesten. 13 éves szakmai tapasztalat kereskedelem - üzletvezetés, marketing, vállalkozás menedzsment, projekt menedzsment területén.