Miért választja a Braun, a Huf és a Geberit az Engel fröccsöntő gépet?

A legnagyobbak az Engel fröccsöntő gépet használják. Megvan rá az okuk: a Braun, a Huf és a Geberit azért döntött az Engel mellett, mert javítani tudta a termelékenységet és a minőséget. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Lássuk a konkrét példákat!

Engel fröccsöntő géppel csökkenti minimálisra a selejtarányt a Braun

Minden Engel fröccsöntő gép elsődleges célja, hogy folyamatosan kiváló minőségű termékeket gyártson le, minden egyes fecskendezési ciklussal. Az iQ súlyellenőrző folyamatvezérlés segítségével a cél elérhető. Az elektromos borotvák gyártása során a Braun jelentős mértékben tudta növelni a termelés hatékonyságát azzal, hogy elérhetővé vált számára a rendkívül vékony falvastagságú funkcionális alkatrészek gyártása.

A Braun tesztsorozatában a borotvaalkatrészek fröccsöntésénél vizsgálták az iQ súlyellenőrző folyamatvezérlést. A szoftvernek köszönhetően a tömeg ingadozása 0,02 g-ról 0,003 g-ra csökkent. Minden egyes darabot manuálisan ellenőriztek. A szofver alkalmazásával a selejtarányt sikerült a felére csökkenteni.

A tesztsorozat eredményei egyértelműek és reprodukálhatóak. Teljesen elégedettek vagyunk a 0,047 százalékos selejtaránnyal, amely alapján a csökkenteni tudjuk a minőségellenőrzés költségeit, és ezáltal javítani a gyártási folyamat teljesítményét.” (Frank Breunig)

Műanyag fröccsöntés három kontinensen – összehangolva

A Huf három kontinens különböző helyszínein gyárt műanyag keréktartó kengyeleket a Mercedes számára MuCell mikrocellulóz hab fröccsöntési eljárással. Ahhoz, hogy az összes telephely számára együttesen magas termelékenységet és minőségi követelményeket biztosíthasson, az első szintű beszállító az Ipar 4.0 technológiáira és az Engel fröccsöntő gépekre támaszkodik.

Az e-connect.24 technológia segítségével a gépvezérlő egység képernyőadatait valós időben láthatják azok is, akik több ezer kilométerre vannak az adott gyártól. Ennek következtében a gépkezelők és a külső kisegítő személyzet ugyanazokat a beállításokat és gyártási adatokat látja, így konzultálhatnak egymással. Szükség esetén még a fröccsöntő szerszám is távvezérelhető.

A projekt során azt látjuk, hogy az új megoldások nem csak az utazással töltött időnket csökkentették, hanem jobb és produktívabb gyártási folyamatokat is biztosítanak. Mindez jelentősen erősíti a versenyképességünket. Már tervezzük a további Ipar 4.0 projekteket az Engellel.” (Dirk Horn, Huf, vállalati folyamattechnika)

A Geberit is Engel fröccsöntő géppel növeli a termelés hatékonyságát és minőségét

Hálózatba köthető gépekkel és tökéletesen átlátható eljárásokkal a negyedik ipari forradalom további hatékonyságot és minőséget kínál a műanyagfeldolgozó vállalatok számára. A Geberit pottenbrunni fióktelepe az Engel segítségével több optimalizálási lehetőséget kihasználhat, mint bármikor korábban. A termelésirányító rendszerek (MES, vagyis Manufacturing execution systems) moduláris felépítésűek, és lehetővé teszik, hogy minden műanyagfeldolgozással foglalkozó cég a saját igényeire szabja az alkalmazásukat.

Ahogy Michael Höchtl, a Geberit eljárástechnikai mérnöke elmondta, a MES bevezetése még nem jelent előnyt a versenytársakkal szemben. Ami döntő fontosságú, hogy mennyire sikeresen tudod a rendszer által kínált lehetőségeket kihasználni.

Használja ki Ön is az Engel fröccsöntő gépek precizitását! Kérjen árajánlatot itt>>