Egy más témában tartott előadás kapcsán, érintőlegesen ugyan, de betekintést nyerhettünk oktatási tematikájának részébe. Meggyőzőnek találtuk az elméleti anyagok gyakorlati példákkal való kiegészítését.

Fontosnak tartottuk olyan komplex képzés felkutatását, amely a termékek gyártása során felmerült hibákat minden érintett területről felismerni, kezelni tudjon. A Jakab József féle fröccsöntő képzés, keretet adott mindezen elvárásoknak.

Cégünk telephelyén kihelyezett oktatásban volt részünk, hazai pályán elemezhettük és kaphattunk támpontot a gyártási problémák kiküszöbölésére. A képzésben partnercégünk, a kecskeméti székhelyű DELTAPLAST Kft. kollégái is részt vettek. Előnyként szolgált a náluk felmerült gyártási problémákkal is találkoznunk, azokat elemeznünk, ugyanakkor érdemesnek láttuk dolgozóink szakmai jártasságát is megmérettetnünk.

Jakab Úr, az elméleti tudást gyakorlati síkon alkalmazva, Gépbeállítóink, Műszakvezetőink, Szerszámosaink, a Karbantartók, valamint a MEO számára is egyaránt elsajátítható nyelvezettel, gyakorlatias módon, a problémákat elemezve és részletekbe hajlóan, adott át. Konkrét folyamatleírásokat adva, és minden érintett területről felülvizsgálva az előforduló hibákat. Útmutatást kapva azok leghatékonyabb orvosolására, kizárva ezzel a selejtgyártás mennyiségét.