Hogyan történik a fröccsöntő szerszám tervezés?

Megbízható partnert keres műanyag termékek sorozatgyártására? Kíváncsi, mi történik a fröccsöntés során, és hogyan valósul meg a termékek gyártása? A fröccsöntő szerszám tervezés minden esetben az első lépése ennek a folyamatnak. S hogy mi történik ezután? Olvasson tovább!

Miért fontos a fröccsöntő szerszám tervezés?

A fröccsöntés a fröccsöntő gép segítségével valósul meg. A gépre felkerülő szerszám típusa és mérete dönti el, hogy az adott fröccsöntő gép milyen termék fröccsöntésére alkalmas. Ezért ahhoz, hogy a végtermék valóban olyan legyen, amilyennek Ön elképzelte, elengedhetetlen a pontos fröccsöntő szerszám tervezés és gyártás.

A szerszám elkészítése nagy körültekintést és alapos tervezést igényel. 
Figyelembe kell venni:

  • a használni kívánt műanyag típusát és jellemzőit,
  • a szerszám tervezett használati idejét,
  • valamint a gyártás során előállítani kívánt végtermék mennyiségét.

Sorozatgyártás vagy egyedi megrendelés?

A fröccsöntés technológiájával különböző műanyag termékek állíthatóak elő. Egy fröccsöntő szerszám tervezése azonban akár milliós nagyságrendű tétel is lehet, ezért érdemes alaposan végiggondolni és kiszámolni, megéri-e ez a kiadás, visszajön-e a szerszám ára az elkészült műanyag termékek értékesítésekor.

Minden sorozatgyártáskor a fröccsöntő szerszámot egyedileg kell megterveztetni és legyártatni, de a kisebb szériájú termékek gyártása során elképzelhető, hogy a szerszám tervezés és gyártás miatt az nem lesz kifizetődő.

Cégünk természetesen minden esetben az Ön rendelkezésére áll, segítséget nyújtunk a fröccsöntő szerszám tervezés során is, valamint megbízható partnereket ajánlunk a gyártáshoz.

Hogyan történik a szerszám tervezés?

Számítógépes tervezőprogramokat alkalmazunk annak érdekében, hogy 

  • a szerszám a lehető legpontosabban megfeleljen az Ön elvárásainak, 
  • illetve a selejt és a hulladék mennyiségét minimalizáljuk.

A számítógéppel történő tervezés során minden apró részletet számításba veszünk, többek között 

  • a gyártandó termék méretadatait, 
  • tervezett darabszámát, 
  • a felhasználni kívánt műanyag jellemzőt, 
  • valamint a szerszám használati idejének hosszát.

TMK, avagy mi a következő lépés?

A Tervszerű Megelőző Karbantartás, vagy más néven TMK cégünk egy kiemelkedő szolgáltatása. Az Ön által megrendelt és legyártott fröccsöntő szerszámot nagy gonddal őrizzük és karbantartjuk, hogy a következő gyártás során is hibátlanul működjön. 

A fröccsöntő szerszám tervezés során cégünk maximálisan együttműködik Önnel, hogy a végeredmény, a fröccsöntött termék pontosan olyan legyen, amilyet Ön elképzelt.

Vegye fel a kapcsolatot velünk, hogy termékeinek gyártása mielőbb elindulhasson!