5 fontos tény, amit Önnek is tudnia kell a műanyag fröccsöntésről

A műanyag fröccsöntés sokoldalú módszer az alkatrészek, tartozékok és termékek előállításához. Számos előnye van a műanyag formázás egyéb módszereivel szemben: egyszerűbb, megbízhatóbb és több szempontból is hatékony. Összeírtuk az 5 legfontosabb előnyét.

Ezért válassza a műanyag fröccsöntést alkatrészek és tartozékok gyártásához – az 5, általunk fontosnak tartott előny

1. Aprólékosan kidolgozott részletek és komplex geometria

A fröccsöntő formák rendkívül nagy nyomásnak vannak kitéve. Ennek eredményeképpen az olvadék sokkal jobban felveszi az öntőforma alakját, mint bármelyik más öntési eljárásnál. A nagyon nagy nyomásnak köszönhetjük azt is, hogy egészen apró részletek is kidolgozhatóak a fröccsöntő szerszámmal. Az összetett és bonyolult alakzatok nem jelentenek akadályt, könnyen megtervezhetők és gyárthatók, holott más eljárással túl bonyolultak és drágák lennének a gyártáshoz.

2. Nagy hatékonyság

Miután a fröccsöntő szerszámot megtervezték a megrendelő specifikációi alapján, a tényleges öntési folyamat nagyon gyors más eljáráshoz képest. A műanyag fröccsöntés gyakorlatilag alig vesz igénybe időt, ezért lehetővé válik több termék legyártása ugyanazon idő alatt, egy fröccsöntő szerszám felhasználásával. Ez pedig egyet jelent a hatékonysággal és természetesen a költséghatékonysággal is.

3. Fokozott szilárdság

A polimer ömledék különböző töltőanyagokkal dúsítható, amelyek csökkentik az ömledék sűrűségét, és hozzájárulnak, hogy az elkészült termék szilárdsága nagyobb legyen. Ha egy alkatrész különösen erős és tartós kell legyen, akkor a műanyag fröccsöntéssel nagy valószínűséggel elérhető a kívánt eredmény.

4. Egyszerre több alapanyag-típust is lehet használni

Például így készül a PUR hab is: két kis viszkozitású, egymással reagálni képes folyadékot kevernek össze, és az elegyet azonnal a zárt szerszámba injektálják. Ezzel az eljárással tömör poliuretán (PUR) termékeket, illetve lágy és félkemény PUR habot lehet előállítani. 

5. Automatizálás a gyártási költségek csökkentéséért

A műanyag fröccsöntés automatizált folyamat. A folyamat nagyrészét olyan gépek és robotok végzik, amelyeket egyetlen üzemeltető képes irányítani és kezelni. Az automatizálás csökkenti a gyártási költségeket, mivel az általános költségek jóval alacsonyabbak. Ez a költségtakarékosság az ügyfél szempontjából is előnyös.

+1:Az automatizálás hatalmas előnye, hogy lehetővé teszi pontos fröccsöntő formák készítését. A számítógépes tervezés (CAD) és a számítógéppel támogatott gyártás (CAM) lehetővé teszi az egészen alacsony tűréshatárokat, a méretpontosságot és az alakhűséget.

Ne feledkezzünk meg erről sem

A fröccsöntés alkalmazásával a gyártott alkatrészek alig igényelnek bármilyen utómunkát. Ez azért van így, mert a termékek többé-kevésbé készen kerülnek ki a fröccsöntő szerszámból.

Napjainkban a műanyag fröccsöntés környezetbarát folyamat. A gyártási folyamat során keletkező törmelék műanyag újrahasznosításra kerül, ezért az eljárás nagyon kevés hulladékot generál.

25 év tapasztalatával rendelkezünk a műanyag fröccsöntés terén: nézze meg itt, hogy Önnek miben tudunk segíteni>>